Viltchili med goda tillbehör

  • 750 g             Valfritt grovtärnat viltkött (t.ex älg, hjort, vildsvin) Alt. högrev
  • 250 g             Rökt sidfläsk, grovtärnat
  • 2 st                Röd lök, grovhackad
  • 3 klyftor        Vitlök
  • 1 st                Ancho chili, urkärnad
  • 1 st                Chipotle chili, urkärnad
  • 2 st                Spansk peppar, skivad
  • 2 st                Jalapenos, skivad
  • 2 msk            Paprikapulver
  • 1 msk            Spiskummin
  • 1 msk            Oregano
  • 2 msk            Viltbuljong, koncentrad
  • ½ liter            Ljus öl
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

Bryn köttet ordentligt i olja i en gryta. Tillsätt sedan lök och vitlök och stek mjuka tillsammans med köttet.

Tillsätt chili och kryddor och stek i några minuter, slå över buljong och öl.

Koka upp chilin och låt den sedan sjuda under lock i 2-3 timmar tills köttet börjar falla isär.

Ta bort locket och reducera bort vätska till chilin fått önskad önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.

Servera viltchilin med valfria tillbehör och hugg in.

 

Exempel på tillbehör

  • Nachos
  • Creme fraiche eller smetana
  • Syltad rödlök
  • Majskolv
  • Isbergssallad, tunnstrimlad

 

Servera tillbehören vid sidan av så att gästerna kan toppa som de vill.