Smakrik paprika- och auberginetart

  • 1 ark smördeg, ca 25 x 35 cm
  •  Salt efter smak
  • 1 st ägg – vispat
  • 100 g gul lök – tunnstrimlad
  • 100 g röd paprika – tunnstrimlad
  • 100 g aubergine – tärnad i ca 2 x 2 cm stora tärningar
  • 1 tsk sött paprikapulver
  • 6-8 msk olivolja
  • Flingsalt efter smak

 

Gör så här:

Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper och nagga degen med en gaffel.

Pensla på vispat ägg och strö över lite salt.

Baka smördegen i ugnen i ca 10 minuter på 200°C.

Blanda samman alla grönsaker och tillsätt flingsalt, paprikapulver och olivolja. Låt röran dra i ca 10 minuter.

Ta ut smördegen från ugnen, lägg på grönsaksblandning och baka sedan ytterligare ca 15-20 minuter. Servera och njut.