Smakrik paprika- och auberginetart

SERVERA ETT HIMMELSKT GOTT TILLTUGG

Ingen fest utan tilltugg och utan smördeg, inget tilltugg! Här är receptet som hjälper dig att göra denna frasiga, smakrika och himmelska paprika- och aubergine-tarten. Med en fantastisk smördegsbotten blir den garanterat stjärnan på vilket plockbord som helst.

Ingredienser

  • 1 ark smördeg, ca 25 x 35 cm
  •  Salt efter smak
  • 1 st ägg – vispat
  • 100 g gul lök – tunnstrimlad
  • 100 g röd paprika – tunnstrimlad
  • 100 g aubergine – tärnad i ca 2 x 2 cm stora tärningar
  • 1 tsk sött paprikapulver
  • 6-8 msk olivolja
  • Flingsalt efter smak

Så här gör du smakrik paprika- och auberginetart

  1. Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper och nagga degen med en gaffel.
  2. Pensla på vispat ägg och strö över lite salt.
  3. Baka smördegen i ugnen i ca 10 minuter på 200°C.
  4. Blanda samman alla grönsaker och tillsätt flingsalt, paprikapulver och olivolja. Låt röran dra i ca 10 minuter.
  5. Ta ut smördegen från ugnen, lägg på grönsaksblandning och baka sedan ytterligare ca 15-20 minuter. Servera och njut!

Variationer och tips

  • Smördegen kan bytas ut mot filodeg
  • Själva basen är smördegstarten, men de potentiella påläggen är oändliga! Testa att göra fler när du ändå är igång. Bara smördegstart som brytbröd till en god tapenade gör susen också.