Smakrik paprika- och auberginetart
SERVERA ETT HIMMELSKT GOTT TILLTUGG
Ingen fest utan tilltugg och utan smördeg, inget tilltugg! Här är receptet som hjälper dig att göra denna frasiga, smakrika och himmelska paprika- och aubergine-tarten. Med en fantastisk smördegsbotten blir den garanterat stjärnan på vilket plockbord som helst.
Ingredienser
- 1 ark smördeg, ca 25 x 35 cm
- Salt efter smak
- 1 st ägg – vispat
- 100 g gul lök – tunnstrimlad
- 100 g röd paprika – tunnstrimlad
- 100 g aubergine – tärnad i ca 2 x 2 cm stora tärningar
- 1 tsk sött paprikapulver
- 6-8 msk olivolja
- Flingsalt efter smak
Så här gör du smakrik paprika- och auberginetart
- Lägg ut smördegen på ett bakplåtspapper och nagga degen med en gaffel.
- Pensla på vispat ägg och strö över lite salt.
- Baka smördegen i ugnen i ca 10 minuter på 200°C.
- Blanda samman alla grönsaker och tillsätt flingsalt, paprikapulver och olivolja. Låt röran dra i ca 10 minuter.
- Ta ut smördegen från ugnen, lägg på grönsaksblandning och baka sedan ytterligare ca 15-20 minuter. Servera och njut!
Variationer och tips
- Smördegen kan bytas ut mot filodeg
- Själva basen är smördegstarten, men de potentiella påläggen är oändliga! Testa att göra fler när du ändå är igång. Bara smördegstart som brytbröd till en god tapenade gör susen också.