Räkcocktail med hetta och totopos

TOPPA BUFFÉBORDET

Inget buffébord utan räkcocktail hävdar vi. Och naturligtvis inte vilken räkcocktail som helst, utan den lättlagade, lättätna lyxvarianten som får vilken matälskare som helst att längta efter mer. Lagom het och mycket god.

 

Ingredienser (10 portioner)

  • 2 msk      olivolja
  • 1 msk      ketchup
  • 2 msk      limejuice, färskpressad
  • 2 msk      pepparrot, finriven
  • ½ kg       vanameiräkor, kokta utan skal
  • 200 g      cocktailplommontomater, delade 4 delar
  • 1-2          jalapenos, urkärnade och delade i 4 delar
  • 1 st         rödlök, fintärnad
  • 1 kruka    koriander, bladen
  • Salt
  • Majstotopos eller nachos

 

Så här gör du räkcocktail med hetta och totopos

  1. Blanda ihop olja med ketchup, limejuice och pepparrot, smaka av med salt.
  2. Lägg i räkorna och låt dem marinera i 10 minuter.
  3. Vänd i övriga ingredienser, smaka av igen med eventuellt mer limejuice, pepparrot och salt.
  4. Lägg upp i glas och servera med majstotopos eller nachos.

 

Variationer och tips

  • Lägg gärna upp räkcocktailen i olika typer av glas; antingen i höga martiniglas eller i låga som på bilden – allt funkar, och gott är det definitivt!
  • Byt ut räkorna mot tofu och vips; vegetarisk räkcocktail!
  • Totopos är triangelformade och friterade tortillas – nästan samma sak som nachos, men hundra gånger roligare att säga; ’to-to-pos’!