Quesadillas

QUESADILLAS MED TRE MAGISKA FYLLNINGAR OCH EN SUPERDIPP

Quesadillas är ofantligt gott och ofantligt enkelt! Det är väl ingen direkt hemlighet att smält ost gör det mesta mycket, mycket godare. Smarrig fyllning mellan två tortillabröd som grillas i panna. Och en rivig pepparotsdipp till. Svårare än så behöver det inte vara att skapa smakmagi.

Bas

Ingredienser

  • 4-6 st tortilla – ca 20 cm i diameter
  • 2-3 dl mozzarellaost – riven
  • 200 g fetaost – smulad

 

Så här gör du basen till quesadillan

  1. Placera tortillan i en varm stekpanna, strö på feta- och mozarellaost och låt det smälta in lite.
  2. Lägg sedan på valfri fyllning. Vik över ena kanten för att bilda en halvmåne, och tryck till.
  3. Stek din quesadilla på bägge sidor på svag värme tills de är gyllenbruna och spröda.
  4. Ta upp ur panna, dela 1-3 gånger och servera direkt med dipp.

 

Ingredienser – fyllning 1

  • 200 g refried beans
  • 2-3 st jalapeno

 

Ingredienser – Fyllning 2

  • 200 g pulled chicken
  • 1-2 dl barbecuesås

 

Ingredienser – Fyllning 3

  • 1 sats tomatsalsa
  • 1 kruka valfri sallad -strimlad
  • 1 dl creme fraiche

 

Ingredienser – Dipp

  • 2 dl ketchup
  • ½ dl pepparrot – finriven
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • Salt och svartpeppar
  • ½-1 dl vatten

 

Så här gör du dippen

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, späd med lite vatten till önskad konsistens.

 

Variationer och tips

  • Ett vanligt misstag när man gör quesadillas är att man har för mycket fyllning i sin tortilla – fyllning är gott, men gör hellre fler quesadillas än för tjocka!
  • Ha bara lite olja i stekpannan när du steker, mjölet i tortillan suger åt sig oljan annars och tar smak.
  • Förberedelserna kan du göra i förväg, men tillaga quesadillan precis innan det är dags att äta – den är som godast när den är varm och krispig!
  • Lek gärna med ingredienserna och hitta din egen favoritdipp (glöm inte guacamole!!)