Krämig spenat och kronärtskocksdipp

LJUVLIGT GOTT, ENKELT GJORT

Nyrostad baguette med smarrig röra är alltid ett säkert kort. Vill du göra det extra gott ska du testa den här härliga röran med kronärtskockshjärtan, spenat, vitlök och smakrika ostar. Låt parmesan, cheddar, färskost och gruyère få en dryg halvtimme i ugnen så förstår du vad vi menar.

Ingredienser

(8-10 port)

  • 250 g färskost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl parmesan, riven
  • 2 dl cheddar, riven + extra till topping
  • 2 dl gruyère, riven
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna och finhackade
  • 300 g bladspenat, tinad, avrunnen och grovhackad
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • ½ tsk chiliflakes
  • Salt och peppar
  • 1 st baguette, tunnskivad och rostad

Så här gör du krämig spenat & kronärtkocksdipp

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg sedan över smeten i en ugnsfast form, toppa med extra riven cheddarost och sätt in i ugn på 175°C i ca 30-40 minuter.
  4. Ta ut och servera direkt med de nyrostade baguetteskivorna!

Variationer och tips

  • Rosta baguetterna i ugnen – lägg brödet på ett ugnsgaller och brassa på med hög värme. Pensla gärna bröden med lite rapsolja innan rostning.
  • Duka fram brödet i en brödkorg med en vit-röd handduk för en fransk och lantlig feeling!