Grillad ostmacka

Grillad ostmacka PÅ TVÅ VIS

Ibland är det till synes enkla det absolut godaste. Med noga utvalda ingredienser och bra tillagning kan en toast tillsammans med en iskall alkoholfri cider vara hela månadens höjdarrätt. Kan även kallas för en hederlig grillad macka.

Ingredienser

  • 8 st                Toastbröd
  •                       Smör
  •                       Olivolja
  • 100 g             Färskost
  • 2 st                Jalapenos, skivade
  • 2 dl                Grillad röd paprika, strimlad och avrunnen
  • 4 msk            Dijonsenap
  • 8 skivor         Cheddarost
  • 8 skivor         Greveost
  • Sallad vid sidan av

Så här gör du cheese sandwich

  1. Bred färskost på fyra skivor bröd och toppa med jalapeños och grillad paprika.
  2. Lägg på ostskivor. Bred sedan dijonsenap på de resterande brödskivorna och lägg på ostskivor på dem också.
  3. Bred lite smör på översta skivan och lägg den neråt i en varm panna, bred lite mer smör på ”översta ”skivan igen.
  4. Stek och vänd sandwicharna tills osten smält inuti och du har fått fin färg på toastskivorna.
  5. Tag av från värmen, låt vila i 30 sekunder och dela sedan på hälften. Servera direkt med lite sallad vid sidan av.

Variationer & Tips

  • Vira in mackorna i smörpapper, som bidrar till rustik elegans vid servering.
  • Sandwichen är godast att äta när den är varm, men underskatta inte smaksensationen i en sval cheese sandwich heller! Perfekt att ta med på picknick!
  • Var inte rädd att prova dig fram och testa olika pålägg.