Grillad bruschetta med ärtpesto, grillade grönsaker och pecorino

BJUD PÅ EN HÄRLIG OCH GRILLAD BRUSCHETTA

Tips för en god grönsaksmiddag: Grilla ett gott bröd, lägg på massor av goda grejor, ät och njut. Det kan nästan inte bli fel med det här receptet – enkelt och gott! Bjudningen blir komplett med grillad bruschetta!

Ingredienser

8-10 port

  • 4-5 skivor lantbröd, grillade & halverade
  • 1 sats ärtpesto – se recept nedan
  • 1 gäng grillade Primörer, ex. Salladslök, Späda morötter, Sparris – grön m.fl.
  • 50 g pecorino, hyvlad
  • Olivolja
  • Flingsalt & svartpeppar


Så här gör du grillad bruschetta med ärtpesto, grillade grönsaker och pecorino:

  1. Ta det grillade brödet och bred på ärtpesto
  2. Lägg sedan på de grillade primörerna
  3. Avsluta med olivolja, pecorino, salt och peppar.

 

Ingredienser till ärtpesto

  • 3 dl ärtor, tinade
  • 1 näve mynta & basilika
  • 1-2 klyftor vitlök, finriven
  • 1-2 msk citronjuice, färskpressad
  • 1 ½ dl pecorino, riven
  • ½ dl olivolja
  • Salt & peppar

Så här gör du ärtpesto:

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer, mixa tills det blir en ”grov” pesto.
  2. Smaka av med salt och peppar.

 

Variationer och tips

  • För lite adderad godhet – gnid in brödet med en vitlöksklyfta innan du grillar det.
  • När du hackar basilika och mynta; ta ett gäng blad och rulla ihop dem i en hård liten ”boll” så hackar du allt mycket snabbare!
  • Om du inte har en grill kan du steka brödet i en stekpanna – förvärm den gärna så den är riktigt varm, lägg på brödet och stäng av värmen – toast in no time!