Gino – vit chokladgratinerade bär med vaniljglass
GOD EFTERRÄTT GÖR BJUDNINGEN KOMPLETT
Gino är en riktig klassiker när det kommer till efterrätter, och inte undra på det – det är ju såååå gott och syndigt! Bär med riven och smält vit choklad gifter sig otroligt fint med en god och lyxig vaniljglass.
Ingredienser
- 1 l jordgubbar
- 250 g blåbär
- 250 g hallon
- 250 g björnbär
- 200 g vit choklad, riven och kyld
- ½ liter vaniljglass
Så här gör du gino
- Sätt ugnen på 250°C med grillelementet på.
- Blanda alla bär och lägg dem i en form, strö sedan över den rivna chokladen.
- Sätt in formen i ugn och gratinera tills chokladen smält och fått en fin färg, det brukar ta ca 2-4 minuter.
- Ta ut och servera direkt med en god glass till!
Variationer och tips
- Det finns inga rätt och fel här! Prova med andra frukter och bär, varför inte kiwi, carambole eller ananas?
- Var inte rädd för att experimentera med vilken typ av glass eller choklad du använder heller.