Gino – vit chokladgratinerade bär med vaniljglass

GOD EFTERRÄTT GÖR BJUDNINGEN KOMPLETT

Gino är en riktig klassiker när det kommer till efterrätter, och inte undra på det – det är ju såååå gott och syndigt! Bär med riven och smält vit choklad gifter sig otroligt fint med en god och lyxig vaniljglass.

 

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 250 g blåbär
  • 250 g hallon
  • 250 g björnbär
  • 200 g vit choklad, riven och kyld
  • ½ liter vaniljglass

 

Så här gör du gino

  1. Sätt ugnen på 250°C med grillelementet på.
  2. Blanda alla bär och lägg dem i en form, strö sedan över den rivna chokladen.
  3. Sätt in formen i ugn och gratinera tills chokladen smält och fått en fin färg, det brukar ta ca 2-4 minuter.
  4. Ta ut och servera direkt med en god glass till!

 

Variationer och tips

  • Det finns inga rätt och fel här! Prova med andra frukter och bär, varför inte kiwi, carambole eller ananas?
  • Var inte rädd för att experimentera med vilken typ av glass eller choklad du använder heller.