Choripan med chimichurri och chorizo
ENKELT MEN INTE SIMPELT
Servera korv med bröd på grillfesten? Japp, om du väljer Choripan, den argentinska varianten med chimichurri och chorizo. Den traditionella senap- och ketchup-varianten kan slänga sig i väggen!
Ingredienser
8-10 port
- 8-10 bitar bröd, gärna en luftig baguette
- 4-5 st färsk chorizo, delade längs med på hälften
- 1 sats chimichurri, se recept nedan
- 4 st plommontomater, fintärnade
- 1 st röd paprika, fintärnad
- 1 st röd lök, fintärnad
- 3 msk olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
Så här gör du choripan:
- Dela bröden och grilla dem på insidan, grilla sedan korvhalvorna.
- Blanda ihop tomater, paprika, rödlök med olivolja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
- Lägg 1-2 halvor chorizo i brödet, toppa med grönsaksröra och chimichurri. Servera direkt!
Ingredienser till Chimichurri
- 2 dl bladpersilja, hackad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 2 msk oregano, hackad
- 4-5 salladslök, finskivade
- 1 st röd chili, finhackad
- 1 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk citronjuice, färskpressad
- Salt & svartpeppar
Så här gör du Chimichurri:
1. Lägg alla ingredienser i en mixer och pulsmixa till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.
Variationer och Tips
- Det finns inga begränsningar vad du kan toppa dessa härligheter med – ställ med fördel fram guacamole, riven ost, picklad lök och chipotle majonnäs för en ännu bättre upplevelse!
- Det går lika bra att steka brödet ifall du inte har någon grill.