Choripan med chimichurri och chorizo

ENKELT MEN INTE SIMPELT

Servera korv med bröd på grillfesten? Japp, om du väljer Choripan, den argentinska varianten med chimichurri och chorizo. Den traditionella senap- och ketchup-varianten kan slänga sig i väggen!

Ingredienser

8-10 port

  • 8-10 bitar bröd, gärna en luftig baguette
  • 4-5 st färsk chorizo, delade längs med på hälften
  • 1 sats chimichurri, se recept nedan
  • 4 st plommontomater, fintärnade
  • 1 st röd paprika, fintärnad
  • 1 st röd lök, fintärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

 

Så här gör du choripan:

  1. Dela bröden och grilla dem på insidan, grilla sedan korvhalvorna.
  2. Blanda ihop tomater, paprika, rödlök med olivolja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg 1-2 halvor chorizo i brödet, toppa med grönsaksröra och chimichurri. Servera direkt!

 

Ingredienser till Chimichurri

  • 2 dl bladpersilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk oregano, hackad
  • 4-5 salladslök, finskivade
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronjuice, färskpressad
  • Salt & svartpeppar


Så här gör du Chimichurri:

1. Lägg alla ingredienser i en mixer och pulsmixa till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.

 

Variationer och Tips

  • Det finns inga begränsningar vad du kan toppa dessa härligheter med – ställ med fördel fram guacamole, riven ost, picklad lök och chipotle majonnäs för en ännu bättre upplevelse!
  • Det går lika bra att steka brödet ifall du inte har någon grill.