Chips med löjrom

 

Servera chips med löjrom

Chips kan vara gott I all sin enkelhet, men nästa gång du bjuder över vännerna ska du prova det här! Det här receptet tar inte många minuter att förbereda men är försvinnande gott! Vi säger chips med löjrom men receptet kallas även för löjromschips.

Ingredienser

  • 1 påse av dina favoritchips
  • 1 burk creme fraiche
  • 100 g valfri kaviar/rom – avrunnen
  • 1 dl syltad rödlök – köpt eller egengjord
  • 1 knippe gräslök – hackad
  • 1 knippe dillkvistar – plockade

Så här gör du löjromschips

  1. Finhacka gräslöken och plocka små dillkvistar
  2. Lägg ut potatischipsen på ett stort serveringsfat
  3. Toppa chipsen med att klicka ut creme fraiche, lite syltad rödlök, rom, gräslök & dillkvistar
  4. Voila, servera direkt!

Serveras med fördel till en välkyld Somersby Cider i Champagneglas!

Variationer & Tips

  • Om du inte får tag på löjrom går det utmärkt att byta ut mot stenbitsrom.
  • Är du eller någon i sällskapet vegetarian? Byt ut löjrom mot tångrom/kaviar. Till utseende och i viss mån smaken så påminner det om stenbitsrom!
  • Vill du lyxiga till det ytterligare kan du alltid byta ut creme fraiche mot Smetana.
  • Om du inte har syltad rödlök kan du alltid finhacka rödlök. Om du lägger den hackade löken i vatten en stund innan och låter den rinna av så blir smaken mildare.
  • Välj gärna chips som är lätt kryddade såsom; lättsaltade chips eller chips med smak av gräddfil och lök.
  • Om du inte har tillgång till färska örter kan du alltid strö över lite citronzest!
  • Tillbehören går enkelt att förbereda redan dagen innan servering. Men när du väl toppat chipsen med tillbehören så bör det serveras direkt. Med tiden kan de krispiga chipsen annars mjukna.
  • Har du inget stort serveringsfat går det lika bra med en stor talrik eller en skärbräda!