Ärtguacamole och småknäcke
SNABBT OCH ENKELT MEN VÄLDIGT GOTT
Här kommer ett underbart enkelt och snabbt snacks som garanterat kommer att göra succé på bjudningen – en ärtguacamole som passar superbt bra att använda som dippsås till ett gott och knaprigt knäckebröd.
Ingredienser
- 250 g gröna ärtor, kokta i 3 minuter och lätt kylda
- 2 klyfta vitlök, pressad
- 1 st jalapeno, tärnade
- 1-2 st lime, zest och juice
- 1 knippe koriander
- 2 st salladslök, den vita delen tunnskivad
- 2-3 msk olivolja
- Salt
- Några skvättar hot sauce – exempelvis tabasco
- Ett lass små knäckebröd att dippa med
Så här gör du ärt-guacamole och småknäcke
- Grovmixa ärtorna med vitlök, jalapeno, lime, koriander, salladslök och olivolja.
- Smaka av med salt och hot sauce.
- Servera med knaprika småknäcke.
Variationer och tips
- Starkt och hett är inte för alla – gör gärna en variant utan de starkaste ingredienserna för dina mer försiktiga gäster! Var alltså lite sparsam med jalapeno och hot sauce.
- Det blir minst lika gott att doppa ett mjukt brytbröd, exempelvis en nybakad baguette – eller varför inte använda som dipp till chips?