Ärtguacamole och småknäcke

SNABBT OCH ENKELT MEN VÄLDIGT GOTT

Här kommer ett underbart enkelt och snabbt snacks som garanterat kommer att göra succé på bjudningen – en ärtguacamole som passar superbt bra att använda som dippsås till ett gott och knaprigt knäckebröd.

Ingredienser

  • 250 g gröna ärtor, kokta i 3 minuter och lätt kylda
  • 2 klyfta vitlök, pressad
  • 1 st jalapeno, tärnade
  • 1-2 st lime, zest och juice
  • 1 knippe koriander
  • 2 st salladslök, den vita delen tunnskivad
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Några skvättar hot sauce – exempelvis tabasco
  • Ett lass små knäckebröd att dippa med

 

Så här gör du ärt-guacamole och småknäcke

  1. Grovmixa ärtorna med vitlök, jalapeno, lime, koriander, salladslök och olivolja.
  2. Smaka av med salt och hot sauce.
  3. Servera med knaprika småknäcke.

 

Variationer och tips

  • Starkt och hett är inte för alla – gör gärna en variant utan de starkaste ingredienserna för dina mer försiktiga gäster! Var alltså lite sparsam med jalapeno och hot sauce.
  • Det blir minst lika gott att doppa ett mjukt brytbröd, exempelvis en nybakad baguette – eller varför inte använda som dipp till chips?