echo 'The time is aa '.date( 'H:i:s', time() );

Melon- och larbsallad med mynta & lime

SERVERA EN MELON- OCH LARBSALLAD MED MYNTA & LIME

 

Larbsallad är en härligt sötsur rätt som serveras varm eller ljummen med inspiration hämtad från Thailand. Denna sallad med melon och rostad kokos – och en halvtorr cider till – kommer bli oslagbart god och en given succé på vilken bjudning som helst.

Ingredienser:
  • 1-2 msk olja
  • ½ kg fläskfärs
  • 1 msk ris – rostat
  • ¼ tsk socker
  • 1 msk fisksås
  • 1 st lime – pressad
  • 1 st röd chili – skivad
  • 3 st schalottenlök – tunnskivad
  • 3 st salladslök – skivad
  • 1 dl myntablad
  • 1 dl korianderblad
  • 400 g melon – exempelvis vatten- honungs- eller galiamelon – grovtärnad
  • Några salladsblad – exempelvis krispsallad
  • Eventuellt rostad lök
Så här gör du:
  1. Lägg riset i en torr, kall kastrull eller stekpanna. Rosta det gyllenbrunt på svag värme. Låt svalna.

  2. Hetta upp en panna eller en wok. Slå i lite olja och stek sedan fläskfärsen under omrörning tills den fått färg.

  3. Tillsätt ris, socker, fisksås och limejuice och stek det någon minut under omrörning.  Häll i chili, lök och örter, ta bort pannan från värmen.  Smaka av och krydda eventuellt mer.

  4. Placera några salladsblad i botten av en skål, lägg i melonbitar och toppa med larb och örter. Servera genast tillsammans med några extra limeklyftor och gärna lite rostad lök på toppen.

Variationer & Tips

  • Om du får sallad över kan du göra dig själv en matlåda till dagen efter. Hett tips i så fall: ”packa” salladen i en hög glasburk, lägg dressingen i botten, sen köttet, sen i med salladen, melonen och resten av ingredienserna. När det är dags att äta så vrider du burken upp-och-ned och skakar runt dressingen – bon appetit!
  • Skölj salladsbladen ordentligt och var för sig under rinnande vatten, det räcker inte med att bara lägga salladshuvudet i vatten för att skölja bort eventuella orenheter.

passar till
Sparkling Secco 0,0%

$relproduct_image['alt']