Kycklingspett Satay

  • ½ kg kycklinglårfilé – tunnskivad
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt efter smak
  • 1 sats jordnötsdipp
  • 1 st gurka – strimlad
  • 1 st spetskål – finstrimlad
  • 1 dl persilja
  • 2 msk äppelcidervinäger

 

Gör så här:

Lägg träspetten i blöt. Blanda kycklingskivorna med hoisinsås, vinäger och salt. Låt dem dra i ca 10 minuter.

Trä på kycklingstrimlorna på de blötlagda träspetten.

Blanda den strimlade spetskålen med persilja och vinäger.

Grilla spetten och servera med sås, gurka och spetskål. Grilla gärna några spett i taget vart efter de äts upp, så att de är nygrillade och varma.

 

Jordnötsdipp

  • 4 dl kokoskräm
  • 2 msk röd currypasta
  • 6 msk jordnötssmör – grovt
  • 4 msk fisksås
  • 6 msk socker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Eventuellt hackade jordnötter

 

Gör så här:

Blanda kokoskräm och currypasta i en kastrull och koka upp.

Tillsätt jordnötssmör, fisksås, socker, vinäger och smaka av med lite salt.

Koka upp jordnötsdippen, sänk sedan värmen och låt det sjuda i någon minut. Ta kastrullen av värmen och servera till kycklingspetten. Oslagbart gott!