Krämig svamptoast med löjrom

  • 1 klick            Smör
  • 2 st                Schalottenlök, tunnskivad
  • 2 klyftor        Vitlök, tunnskivade
  • 1-2 tsk           Chiliflakes
  • 600 g             Blandad svamp, rensad
  • ½ dl               Vitt vin
  • 2 dl                Grädde
  •                       Salt och svartpeppar
  • 1 knippe        Körvel, grovhackad
  • 1 knippe        Gräslök, hackad
  • 4 skivor         Rågbröd
  • 4 msk            Rom – ex. forellrom, sikrom, löjrom eller dylikt.

 

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med smör och svetta lök och vitlök mjuka, lägg sedan i chiliflakes. Lägg i svampen och stek några minuter på hög värme under omrörning.

Slå på vitt vin, sänk värmen och låt vinet koka in. Tillsätt grädde, låt koka upp och reducera ner till önskad krämighet.

Smaka av med salt och peppar.

Vänd i körvel och gräslök vid servering och toppa sedan med smörstekta rågbröd och en klick rom.