Kärleksmeny med pilgrimsmusslor och gino

Halstrade pilgrimsmusslor med edamamepuré och parmesan

  • 8 st                Pilgrimsmusslor
  • Några klickar Smör
  •                       Flingsalt och peppar
  • 1 sats            Edamamepuré, se nedan
  • 50 g               Parmesan, hyvlad
  •                       Olivolja

 

Gör så här:

Hetta upp en panna, lägg i smöret och låt det smälta tills det är gyllenbrunt.

Torka av musslorna och lägg dem i pannan, stek dem ca en minut och vänd, stek sedan ytterligare i ca 30 sekunder.

Lyft ur musslorna, låt dem rinna av på hushållspapper och krydda med salt och peppar.

Bred ut lite bönpuré på en tallrik, lägg på 2-3 musslor och toppa med parmesan, olivolja, salt och peppar. Servera och njut.

 

Puré

  • ½ kg              Edamamebönor
  • 1 klyfta          Vitlök, skivad
  • 1-2 msk         Olivolja
  • 1-2 msk         Citronjuice
  • Salt

 

Gör så här:

Koka upp saltat vatten, lägg i bönorna och vitlöken och låt sjuda i ca 4-5 minuter.

Sila av bönor och lök (spar lite av vätskan) och mixa tillsammans med olivolja och ca ½-1 dl kokvätskan i 2-3 minuter. Späd vid behov med mer olja och kokvätska.

Pressa purén genom en finmaskig sil, smaka av med citronjuice och salt.

 

Gino – Vit chokladgratinerade bär med vaniljglass

  • 1 l                  Jordgubbar
  • 250 g             Blåbär
  • 250 g             Hallon
  • 250 g             Björnbär
  • 200 g             Vit choklad, riven och kyld
  • ½ liter           Vaniljglass

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C med grillelementet på.

Blanda alla bär och lägg dem i en form, strö sedan över den rivna chokladen.

Sätt in formen i ugn och gratinera tills chokladen smält och fått en fin färg, det brukar ta ca 2-4 minuter.

Ta ut och servera direkt med en god glass till!