Bovetecrepes

  • 65 g bovetemjöl
  • 65 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 240 ml mjölk
  • 180 ml filmjölk
  • 2 msk smör – smält
  • 2 st ägg
  • Lite smör att steka i.

 

Gör så här:

Ta fram två bunkar, blanda mjöl och salt i den ena, vispa ihop mjölk, filmjölk, smör och ägg i den andra. Häll i mjöl och salt i mjölkblandningen under omrörning till klumpfri smet. Låt den sedan vila i minst 30 minuter.

Hetta upp en stekpanna med lite smör (eller olja), häll i lite smet och stek tunna crepe tills de är gyllenbruna.

Vik ihop crepen, placera dem på en tallrik och lägg på ricottatoppingen:

 

Ricottatopping

  • 1 burk ricotta
  • 4 st fikon – halverade och stekta i smör
  • 3-4 msk honung
  • Svartpeppar
  • Flingsalt

 

Gör så här:

Klicka på lite ricotta, toppa med fikonhalvor, honung och lite salt och peppar.